fehrest

كشورهاي حامي ايران در جنگ تحميلي

در آغاز جنگ سه كشور كره شمالي، سوريه و ليبي حمايت خود را از ايران اعلام كردند. در اواسط جنگ كشور ليبي از حمايت خود منصرف شد و به ايران اعلام جنگ داد.

كره شمالي به جهت حضور نيروهاي امريكايي در كره جنوبي و ژاپن و دشمني با اين كشورها و آمريكا، امكان حمايت و پشتيباني از ايران را نداشت و درگير مشكلات خود با آمريكا و همپيمانان آن بود.
سوريه هم به دليل اينكه بخشي از سرزمين آن كشور در اشغال اسرائيل است و تعدادي از نيروهاي مسلح آن نيز در لبنان با اسرائيل در حال جنگ بودند، امكان اينكه حمايت شاياني از ايران بنمايد را، نداشت.
ايران مجبور بود ضعفها و كمبودهايي كه نسبت به عراق داشت را با اتكاء به خدا و توسط فرزندان خود حل كند. براي اينكه از نظر سلاحهاي سبك مثل تفنگ و سلاحهاي نيمه سنگين و سنگين مثل تانك و مهمات آنها، چيزي براي ادامه دفاع از خود يا ادامه عمليات داشته باشد؛ گروه‌هايي در عملياتهاي مختلف مشخص مي‌شدند كه كار آنها به غنيمت گرفتن و انتقال سلاح‌ها به پشت جبهه‌ بود. هر چه رزمندگان عمليات كننده نياز داشتند براي ادامه عمليات يا دفاع از شهرها و سرزمينهاي فتح شده نگه مي‌داشتند و بقيه غنايم به پشت جبهه منتقل مي‌شد تا در آينده مورد استفاده قرارگيرد. در يكي از عملياتها تعدادي از رزمندگان اسلام موفق مي‌شوند يك فروند بالگرد جنگي دشمن را بكسل كنند و به پشت جبهه خود منتقل كنند.
براي تهيه لوازم يدكي هواپيماهاي جنگي و سلاح‌هايي كه امكان به غنيمت گرفتن آنها نبود، تعدادي از رزمندگان اسلام با عنوان دلال اسلحه و با مداركي كه تابعيت ايراني آنها شناخته نشود به كشورهاي سازنده اين قطعات و سلاحها مي‌رفتند و با مشقت زياد اقدام به خريد مي‌كردند. در اين راه تعدادي از اين رزمندگان هم غريبانه به شهادت رسيدند.
گذشته از عنايات حضرت حق كه همواره روشني بخش و هدايتگر رزمندگان ما در جبهه‌ها بود، توجهات ائمه اطهار (ع) كه اسامي مباركشان رمز عمليات وزينت بخش پرچمهاي رزمندگان مابود، ملت فهيم و بزرگوار ايران بزرگترين پشتيبان و حامي فرزندانشان در جبهه بودند.
هر كس هر چه در توان داشت و برايش مقدور بود به جبهه كمك مي‌كرد، از طلاو زيورآلات زنان و دختران گرفته تا نان خشكي كه درسفره يك پيرزن روستايي پيدا مي‌شد. مردم مومن و ميهن دوست كشورمان هر چه داشتند سهم فرزندانشان را از آن جدا مي‌كردند و به جبهه‌ها مي‌فرستادند.
تا در اين نبرد نابرابر، افتخار، بالندگي و غرور ملي براي نسلهاي آينده به يادگار بماند. و مردم عزيزمان بدون دادن امتيازي يا واگذاري ميلي‌متري از آب و خاك كشورمان، بزرگترين و طولاني‌ترين جنگ تاريخ معاصر را با سربلندي پشت سر بگذارند. در اين افتخار ابدي همه‌ي اقوام و اقليتها سهيم هستند.

منبع: کتاب زنگ تاریخ تألیف علی اکبر رئیسی